Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Mart 2010 Çarşamba

Amonyaklı Pasta

Funda_ve_metenin_pastasi


malzemeler:
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı margarin (eritilecek)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
  • un
hazırlanması:
  1. Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
  2. Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
  3. Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
  4. Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.

Kreması:

  • 1 kg süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 250 gr margarin
hazırlanması:
  1. Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
  2. Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
  3. En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
  4. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>