Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Mart 2010 Cumartesi

Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki) Tarifi

Malzemeler

150 gr. şeker
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1 kg. un
100 gr. kıyılmış badem
2 küçük bardak rom
500 gr. tereyağı
1/4 lt. süt
20 gr. acı badem aroması
80 gr. maya
100'er gr. küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi
600 gr. kuru üzüm
Üzerine sürmek için: 200 gr. sıvı tereyağı.
200 gr. kuş üzümü
Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr. toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya. ve Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Yapılışı

Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir. Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir. Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır. Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur.

Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir. Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir. 175190şde 50-60 dakika pişirilir.

Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>