Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Mart 2010 Cumartesi

Palaçinka

Malzemeler
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağısüt
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
1 su bardağı kayısı marmelatı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
Hamur malzemesi biraraya getirilir, mikserle karıştırılarak cıvık bir hamur yapılır. Az yağlanmış ve ısınmış teflon tavaya krep gibi dökülür ve yayılır. Bir yüzü pembe renkte pişince çevrilir, diğer yüzü pişirilir. Sonra yüzeyine kayısı marmelatı sürülür, rulo yapılır. Ortadan ikiye kesilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. Kızdırılmış demir parçasıyla üzerine ara ara bastırarak dağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>