Malzemeler
1 paket makarna
İçim Süt
1 soğan
Salça
Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
Nane
Kekik
İçim Kaşar Peynir
Sarımsak
Pul biber
Yapılışı
Makarna haşlanır. Aldante kıvama gelince süzülür, hafif sudan geçirilir.
Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.
Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.
Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.
13 Mart 2010 Cumartesi
Alman Makarnası Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
alman makarnası,
alman mutfağı,
almanya makarnası,
Almanya Yemekleri,
dünya mutfağı,
gurme,
hamur işleri,
mutfak,
ülke yemekleri,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder