Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Pakistan Usulü Ciğer Tarifi

Malzemeler


* 750 gr. ince dilimlenmiş kuzu ciğeri
* 4 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 limon suyu
* 1/ 4 su bardağı tereyağı



Yapılışı


Ciğer dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip kenara koyun.

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırın.

Ciğerleri hazırladığınız bu karışıma koyup 1 saat bekletin.

Bir tavada tereyağını eritip ciğer dilimlerini sık sık çevirerek kızartın. Delikli kepçeyle çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>