Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

16 Mart 2010 Salı

Patatesli ve Kıymalı Ay Çöreği

patatesli ve kıymalı ay çöreği


Malzemeler
  • 500 gr. Un
  • 3 adet Orta boy Patates (haşlanmış)
  • 250 gr. Eritilmiş margarin
  • 1 adet Yumurta / beyazı hamuruna, sarısı üstüne sürmek için
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 150 gr. Yağsız Kıyma
  • 2 adet Soğan
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
  1. kıymayı soğanlarla kavurun. tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınmasını sağlayın.
  2. eritilmiş margarini, ezilmiş patateslerle karıştırın.
  3. yumurtanın akını, unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. hamuru altı parçaya bölüp her birini 20cm çapında açın.
  5. açtığınız hamurları dörde bölün. her bir üçgenin geniş kenarına iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi sarın, daha sonra bunlara ay şekli verin.
  6. üzerlerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam veya çörek otu serpin.
  7. 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>