Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi

Malzemeler


* Yarım kilo sert etli balık
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1/4 Çay kaşığı zencefil
* Yarım kilo soğan
* 4 çorba kaşığı yağ veya margarin
* 1 çorba kaşığı zerdeçal
* 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın
* Tuz


Yapılışı

Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin. Soğanların yarısını ince ince doğrayın. Yarısını dövün ve buna zencefili katın. Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin.

Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın. Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın. Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>