Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

13 Mart 2010 Cumartesi

KAYISI ÜZÜM KONFİTÜRÜ

Malzemeler
3 kavanoz
Malzeme
700 g kayısı,
400 g üzüm,
reçel şekeri,
1 paket limon tuzu,
8 yıldız anason,
2 tarçın kabuğu.

Yapılışı1. Kayısıları kaynar suya batırıp kabuklarını soyun, çekirdekleri çıkartın. Üzümleri ayıklarak yıkayın. Meyveleri şeker ile karıştırıp bir gece buzdolabında bekletin.

2. Meyveleri limon tuzu, anason ve tarçın ile karıştırın. Şeker paketin üstündeki tarife göre kaynatın.
3. Konfitürü kavanozlara doldurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>