Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Mart 2010 Pazartesi

Bademli ve Ayvalı Turta

Turta3


Malzemeler:

  • 100gr tereyağı
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1/3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı badem, soyulmuş ve robottan geçirilmiş
  • 2 ayva tatlısı
  • üzerine: ayva tatlısından artan şerbet
Hazırlanması:
  1. Tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bademleri una katın. Bu karışımı büyük metal bir kaşıkla yumurtalı karışıma ilave edin. Ayva tatlılarından birini ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.
  3. Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Diğer ayvayı da ince ince dilimleyip hamurun üzerine dizin.
  4. Önceden ısınmış 170C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişince çıkarıp soğutun ve üzerine fırça ile tatlının şerbetini sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>