Malzemeler
4 iri patates
Tuz Karabiber
150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)
2 Ç.K. zeytinyağı
1 Orta boy Kuru Soğan
1 diş sarmısak
2 olgun domates
½ demet Maydanoz
1 limon kabuğu rende
Yapılışı
Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız. Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz.
10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz .
Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz. Bir karıştırılıp servis tabağına alınır. Sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun.!…
13 Mart 2010 Cumartesi
Jambonlu Patates Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
alman patatesi,
alman yemekleri,
Almanya Yemekleri,
dünya mutfağı,
gurme,
Jambonlu Patates,
Jambonlu Patates Tarifi,
mutfak,
patates,
ülke yemekleri,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder