Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

16 Mart 2010 Salı

Nokul

Nokul


Hamur için
  • 1.5 kg. un (mini fırın için, ancak yüksek kenarlı bir tepsi kullanmak gerekiyor)
  • Evde varsa yoğurt suyu veya süt, bir miktar sıvı yağ ve ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
İçi için
  • yaklaşık bir su bardağı tahin ve haşhaş karışımı (çok sıvı olmayacak) ve dövülmüş ceviz.
Hazırlanması:
  1. Önce yarım su bardağı ılık su içinde maya ve şeker karıştılır kabarması beklenir. Unun ortası havuz gibi açılıp süt veya yoğurt suyu, (ikisi de olabilir) ılık su ve mayalı su konarak yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. (kolaylık açısından fırından alınabilecek ekmek hamuru da olabilir)
  2. yoğrulan hamur 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarması beklenir. Hamur hafif yağlanmış bir yüzeyde bir parmak kalınlığında açılır. içine tahin, haşhaş ve dövülmüş ceviz karışımı döşenir ve rulo yapılarak kesilir elde de şekil verilir. (ben hamurdan 8 beze koparıp açtım, hepsini birlikte masada açmaktansa böylesi daha kolay geldi. )
  3. Kullanılacak tepsinin içine koyacağımız sıvı yağ miktarı biraz fazla olmalı ölçü vermek gerekirse 1 parmak kadar yağ dökülür. (ben fırçayla çok az yağladım.)
  4. nokullar sıkı  olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirilir .(kabarırken yukarı doğru kabarıyorlar.)
  5. arzuya göre üstüne yumurta ve susam konarak 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>