Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

18 Mart 2010 Perşembe

Kuzu Tajin

malzemeler

Yarım kg kemiksiz kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet patates
4 adet sivri biber
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz

yapılışı

Kubbe kapaklı tajin tenceresinin altına etler konur. Üzerine iri kıyılmış soğan bırakılır. Sonra elma dilimi şeklinde doğranmış patatesler çatar gibi dizilir. Biberler de aynı şekillde yerleştirilir. Kişniş ve tuz atılır. Kubbe kapak kapatılır. Kısık ateşte 1 saat 10 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>