Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

15 Mart 2010 Pazartesi

Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler  
  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 3 adet pırasa
  • 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz-karabiber
 
 
Yapılışı
 
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz.

Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız.

Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız.

Derin bir tencerenin içinde Sıvı Sanayı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz.

En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.

Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız.

Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>