Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

14 Mart 2010 Pazar

Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi

Malzemeler
  • 500 gr. yeşil kuşkonmaz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 250 gr. araka bezelye ve havuç
  • Tuz, karabiber
  • 400 ml. sebze suyu
  • 4 adet haşlanmış katı yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 400 gr. margarin
  • 150 ml. krem şanti
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Kuşkonmazı soyup,3 cm. uzunluğunda parçalara bölün.
Arakaları 3 parçaya bölün. Havuçları soyun,dilimleyin.
Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün,
suyunu bir kaba alın.
Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın. Unu kızgın yağda kavurun. Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin.
5 dk karıştırarak pişirin. Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın.
Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın.. Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>