Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Çeşnili Biftek

Malzemeler:
  • 500 gr. biftek
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 çay kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1/3 fincan ketçap ya da domates sosu
  • 2 çay kaşığı Worcestershire sos
  • ¾ çay kaşığı kekik
  • 1/3 fincan sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı:
  1. Biftekler dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Bifteklerin üzerine karışımı dökerek 2-3 saat buzdolabında marine edin.
  3. Biftekleri üzerlerindeki karışımla birlikte fırın torbasına koyun.
  4. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
*** Afiyet Olsun ***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>