Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

11 Mart 2010 Perşembe

Vanilyalı Kurabiye

Hamur:
100 g tereyağı veya margarin,
40 g pudra şekeri,
1 tutam tuz,
1 paket vanilya,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı krema,
120 g un.
Garnitür:
50 g dilimlenmiş badem,
50 g sütlü pasta çikolatası.

yapılışı


Hamur: Yağı, pudra şekeri, tuzu, vanilyayı ve yumurta sarılarını miksere koyun ve iyice köpürtün. Kremayı ilave edin. Unu üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Hamuru torbaya doldurun, kağıtlanmış bir tepsiye şekiller sıkın, bademler batırın. Kurabiyeleri 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Çikolatayı eritin, kağıt torba ile çizgiler çekin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>