Hamur:
100 g tereyağı veya margarin,
40 g pudra şekeri,
1 tutam tuz,
1 paket vanilya,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı krema,
120 g un.
Garnitür:
50 g dilimlenmiş badem,
50 g sütlü pasta çikolatası.
yapılışı
Hamur: Yağı, pudra şekeri, tuzu, vanilyayı ve yumurta sarılarını miksere koyun ve iyice köpürtün. Kremayı ilave edin. Unu üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Hamuru torbaya doldurun, kağıtlanmış bir tepsiye şekiller sıkın, bademler batırın. Kurabiyeleri 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Çikolatayı eritin, kağıt torba ile çizgiler çekin.
11 Mart 2010 Perşembe
Vanilyalı Kurabiye
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
alman mutfağı,
alman yemekleri,
Almanya Yemekleri,
dünya mutfağı,
kurabiye tarifleri,
mutfak,
tarifler,
vanilyalı kurabiye,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder