Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

15 Mart 2010 Pazartesi

BAVYERA USULÜ ERİKLİ PASTA

Malzemeler
  • 300 gr un
  • 150 gram şeker
  • 60 gram maya
  • galeta unu
  • 100 gram şeker
  • pudra şekeri
  • 2-3 adet yumurta
  • tarçın
  • 300 ml süt
  • 100 gram tereyagı
  • bıraz tuz
  • 1.5 kılo kara erık


Yapılışı
Un,maya,şeker ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırın.

Daha sonra ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp aynı kabın ıçıne katıp tekrar ıyıce karıştırın.

Iyıce karıştırıp hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyın.


Fırın tepsısını margarınle yaglayın daha sonra hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırın.

Daha sonra tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpin.
Bundaki amaç, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindır.

Kara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan boya dızin.

Tepsıyı fırına verin yaklaşık 180 derecede 20 dakıka pişirin. Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız.

20 dakıka sonra şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınız.

Daha sonra bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>