Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

15 Mart 2010 Pazartesi

Elmalı Sosis Tarifi

Malzemeler
  • İç yağı 25 gr.
  • Sosis 700 gr.
  • Elma 500 gr.
  • Tereyağı 1 çorba kaşığı
  • Toz şeker 3,5 çorba kaşığı
  • Kuru üzüm 50 gr.
  • Lahana turşusu (Servis için)

Yapılışı
İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın.
Elmaları soyun, göbeğini çıkartın ve dilimleyin.
Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın. Elmaları, tavayı arada sırada sallayarak, ağır ateşte pişirin. Elmalar piştikten sonra içine şekerle üzümü katın.
Lahana turşusunu ısıtın.
Elmaları bir servis tabağına sıralayın, üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin, hemen sıcak servis yapın.
Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>