Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Avustralya Usulü Izgara Karides

Malzemeler:

* 500 gr. karides (temizlenmiş)
* 3 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
* 3 diş sarımsak (dövülmüş)
* ¼ fincan maydanoz ve kekik karışımı (doğranmış halde)
* 3 yemek kaşığı limon suyu
* ¼ fincan zeytinyağı
* Ispanak yaprakları
* Limon dilimleri
* Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

1.
Zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak ve soğanı bir kapta karıştırın.
2.
Hazırladığınız karışımı karideslerin üzerine dökerek 3-5 saat marine edin.
3.
Izgarada karidesleri pişirin.
4.
Servis tabağına alarak ıspanak yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

*** Afiyet Olsun ***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>