Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Mart 2010 Pazartesi

Berliner

HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
1 su bardağı süt (200 gr.)
1 adet yumurta sarısı
2/3 kahve fincanı toz şeker
(35 gr.)
1 1/2 çay kaşığı tuz (4 gr.)
75 gr. tereyağ
1 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya(l7gr.)
ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ
2 1/2 kahve fincanı pudra şekeri (100 gr.)
1/2 çorba kaşığı su
Birkaç damla limon suyu
İÇ MALZEMELERİ
1 su bardağı kayısı, böğürtlen veya istediğiniz tür reçel.

YAPILIŞI
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra, herbiri 40 gr.'lık yuvarlak parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını üzerlerine biraz bastınp unlanmış bir zemine dizin. 30-40 dakikalık bir dinlenme süresinin ardından kızdınlmış yağda kızartın. Soğuduktan sonra herbirini ortasından keserek içini reçelle doldurun. Üst parçalannı üzerlerine yerleştirin ve hazırlanışı aşağıda verilen üst süsleme karışımını sürün.
Üst süsleme Karışımının Hazırlanışı: Pudra şekeri, su ve limon suyunu tahta bir kaşıkla iyice çırpın. Yumuşak olursa pudra şekeri ilâve edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>