Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Mart 2010 Pazar

ALMAN ÇORBASI (Biersuppe)

MALZEMESİ:
1 bardak süt, 1 tutam tarçın 1 çorba kaşığı toz şeker 1 fincan mısır nişastası 1 adet yumurta Yeterince limon suyu.

YAPILIŞI:
Nişastayı bir miktar soğuk suda eziniz. Üzerine toz şeker ilave edip iyice karıştırınız. Öte yandan bir tencerede sütü kaynatıp içine tarçın katınız. Süt kaynayınca içine suda erittiğiniz şekerli nişastayı ilave edip, unun kokusu gidinceye kadar 5-6 dakika pişiriniz. Kaynayan unlu sütü devamlı bir tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediniz. Daha önceden kırıp çırptığınız yumurtayı ağır ağır çorbanın içine dökünüz. Karıştırmaya devam ediniz. Yumurtayı ilave ettikten sonra beş dakika daha pişiriniz. Çorba iyice bütünleşince ateşten indirip, üzerine limon sıkıp sıcak sıcak ikram ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>