Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kaşarlı Köfte (4 Kişilik)

MALZEMELER

1/2 Kg Kıyma

1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

1 Adet Soğan

1 Adet Yumurtanın Sarısı

1 Adet Yumurta

1 Tatlı Kaşığı Kimyon

1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı

1 Tatlı Kaşığı Yenibahar

Tuz


HAZIRLANIŞI


Geniş bir kabın içine yarım kg kıymayı, rendelenmiş soğanı, kaşar peynirini, 1 adet yumurtayı, kimyonu, köfte baharını ve yenibaharı alın. Elinizle tüm malzemeler birbirine karışana dek iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfteyi çok az yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>