Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kadınbudu Köfte

MALZEMELER

600 gr Kıyma

1 Adet Soğan

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

2 Adet Yumurta Sarısı

1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç

1 Su Bardağı Un

Tuz

Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI



Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.

Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>