MALZEMELER
1/2 mantar
2 baş soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
4 adet sivri biber
2 adet domates
tuz
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Mantarlar ayırlanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dk. kadar pişirilip, suyu süzülür. Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir. 15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
17 Şubat 2010 Çarşamba
Kekikli Mantar Sote
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
kekik,
kekik köftesi,
kekikli köfte,
Kekikli mantar sote,
kekikli sote,
köfte,
köfteler,
mantar köfte,
mantar köftesi,
mantar sote,
sote,
soteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder