Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kadınbudu Köfte

MALZEMELER

500 gr. az yağlı kıyma

2 baş soğan

1 fincan pirinç

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı margarin

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI


Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Oval formda köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>