Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

6 Şubat 2010 Cumartesi

Çikolatalı Bisküvi (6 kişilik)

MALZEMELER

1.5 Su Bardağı Un

175 gr. Margarin

1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

2 Yumurta Sarısı

1 Çay Kaşığı Vanilya

2 Çorba Kaşığı Kakao


HAZIRLANIŞI

Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.

Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin.

Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın.

Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>