Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Mart 2010 Pazartesi

ADELAIDE KÖFTESİ

Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :
600 gram patates,
50 gram margarin yağı,
4 yumurta,
2 sosis,
2 kaşık un,
3 kaşık fırınlanmış bayat ekmek tozu,
1 demet maydanoz,
zeytinyağı,
1 tutam cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı :

Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuklarını soyup pompresten geçirerek püre durumuna getirin. Püreyi bir güvece koyun. Buna tuzla biberini serptikten sonra 30 gram margarin yağım ve cevz-i bevvayı katıp güveci ateşe oturtun. Püreyi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Beri yanda 1 yumurtayı haşladıktan sonra kıyın. Sonra bunu ince doğranmış maydanoz ve kıyılmış sosislerle birlikte pürenin içine katın. Bunlara 1 yumurta akıyle, 2 yumurtanın şansını da kattıktan sonra iyice karıştırarak hepsini birbirine yedirin. Bu karışımdan ufak ufak parçalar kopararak ıslak iki avucunuzun içinde top gibi yuvarlayın. Yalnız sarısını kullandığınız yumurtanın akıyla kalan yumurtayı iyice çırpın. Hazırladığınız köfteleri sırasıyle una, çırpılmış yumurtaya ve fırınlanmış bayat ekmek tozuna bulayarak bol ve kızgın zeytinyağının içine atın. Köfteler nar gibi kızarınca bunları servis tabağına koyup yanında bir garnitür olduğu halde sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>