Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Mart 2010 Pazartesi

Patatesli Börek

Patatesli_borek_1

Malzemeler:
Hamur:

  • 4 su bardağı un
  • 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3,5 çay bardağı ılık su
İç malzeme:
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
  • 50 g margarin (ben tereyağı kullandım)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanması:
  1. Unu eleyip maya ile karıştırın.
  2. Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun.  Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
  3. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Tuz, pul biber, nane ve peynir rendesini ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, üzerlerine margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça şeklinde kapatın.
  5. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün.
  6. 20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>