Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

8 Mart 2010 Pazartesi

Ay Çöreği

Ay_coregi


~26 adet
Hamur Malzemeleri
  • 500 gr un
  • 150 gr (yarım su bardağından biraz fazla) toz şeker
  • 2 yumurta
  • 25 gr yaş maya
  • 100 gr yağ (ben tereyağı kullandım)
İç Malzemeleri
  • küçük bir kakaolu kek
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • çikolata parçaları, vs.
  • su
Üzerine:
  • yumurta sarısı
Hazırlanması:

  1. Mayayı ılık suda eritin. Unu bir kaba alın, yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın. Toz şekeri ilave edin. Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin. Yoğururken bir yandan da yumurtaları ekleyin. Hamurun iyice özleşmesini sağlayın. Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
  2. Keki elinizle ufalayın. Su hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın. Azar azar su ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin.
  4. 2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>