Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Mart 2010 Pazar

Bienenstich

Kullanılacak Malzemeler
4 yumurta
175gr. şeker
175gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100gr. file badem
1 kaşık margarin
2 tatlı kaşığı bal

Hazırlanma Şekli

İçi:

- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti

1- Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın.
2- Fırını 175° C'ye ısıtın.
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole'yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>