Malzemeler:
Yarım paket tereyağı
3 Su bardağı fındık
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Su bardağı un
2 Paket sütsüz çikolata (160 gr. bitter çikolata)
Üzeri İçin;
46 Adet fındık
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
# Fındıklar havanda döverek ya da robottan geçirilerek toz hale getirilir.
# Yoğurma kabına toz fındıklar, pudra şekeri,oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş çikolata ve elenmiş un konur.
# Bütün malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Hamur temiz bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına yerleştirilir, yarım saat dinlendirilir.
# Süre sonunda hamur buzdolabından alınır, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır.
# Kurabiyeler yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile dizilir, ortalarına fındık batırılır.
# Tepsi önceden ısıtılmış, 190 derece fırına verilir, 12 - 15 dakika pişirilir. (Kurabiyelerin yayılması normaldir.)
# Alman öpücükleri fırından çıkarılır, soğutulur, üzerine kağıttan kesilmiş 1 santimlik şeritler yerleştirilir ve pudra şekeri elenir.
# Kurabiyelerin üzerindeki şeritler alınır, servis tabağına dizilir, servise sunulur.
Bu kurabiye Almanya'da yeni yıl kutlamaları için hazırlanır.
7 Mart 2010 Pazar
Alman Öpücüğü
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
alman kurabiyesi,
Alman Öpücüğü,
alman yemekleri,
Almanya Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder