Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Mart 2010 Pazar

Bavyera Usulü Ciger

MALZEMELER
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
6 1/2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (6 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1
çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal)
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞ TARİFİ
Kolay bir yemek olan Bayyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz.
Baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız.
Büyük bir tavada, tereyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ciğer dilimlerinin her iki yüzlerini 2-3'er dakika hafifçe pembeleşene kadar kızartınız.
Maşa ile ciğerleri tavadan ahp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz.
Ateşin altını kısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız.
Tavayı ateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>