Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

5 Mart 2010 Cuma

Altın Kek Pastası

Malzemeler:
1 adet kakaoulu pastaban
1 bardak süt
1 poşet krem şanti
1 bardak süt (krem şanti için )
Sosu:
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kare bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • yarım bardak şeker
  • 3 kaşık kakao
Hazırlanması:
  1. Büyük boy yuvarlak borcama kakaolu keki tek kat halinde yerleştirin. (biri tüm olarak ortaya konur diğer katı kesilip boşluklara yerleştirilir) Keki 1 bardak sütle ıslatın .Krem şantiyi bir bardak sütle hazırlayıpp kekin üzerine yayın.
  2. Yağı eritin, çikolatayı içine atın .
  3. İki yumurtayı yarım bardak şekerle çırpın, kakao, vanilya ekleyip hepsini iyice çırpın.
  4. Yağlı çikolatayı ekleyip biraz daha çırpın, bu karışımı krem şantinin üzerine dökün. En üste bol kakao serpin.
Saraya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>