Malzemeler
50 gr kalamar
50 gr midye
50 gr karides
50 gr ahtapot
1 limonun suyu
20 gr mantar
4 yeşil biber
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, beyazbiber
Yemeğin Tarifi
Deniz mahsüllerini temizleyip yıkayın. Tuzla harmanlayarak 10 dakika dinlendirin. Yeniden yıkayarak tavada kıyılmış sarmısak, biber, mantar ile soteleyin.
Limon suyu ilave ederek karıştıra karıştıra 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve biberini ekin. Güveçlere doldurarak fırında 8 dakika pişirin. Üzerine kıyılmıs maydanoz serperek servis yapın.
1 Mart 2010 Pazartesi
Deniz Mahsülleri Güveç (4 Kişilik)
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
ahtapot,
balık güveç,
balık yemekleri,
deniz mahsulü güveç,
güveçte balık,
kalamar,
kalamar nedir,
karides,
midye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder